KALENDARIUM 2020
De aktiviteter som är understrukna är klickbara för mer information.

JANUARI

5 IT-promenad i Stockholm. Vi träffas kl 11 på kullen i början av Ladugårdsgärde, nära rondellen. Kom och promenera med oss! Hälsar Bam-Bam, Selma & Kakan, tel 0704 398977  
FEBRUARI  
8 Årsmöte på Scandic Norrköping Nord. Mer information hittar du HÄR.

 

15 IT-promenad på Gärdet lördag 15 februari kl 12.00. Samling på kullen i början av Ladugårdsgärde, nära rondellen. Vi går mot fika och är ute ca två timmar eller så länge du vill. Hoppas vi ses! /Bam-Bam, Selma & Kakan 0704 398 977.

 

MARS
14 St Patrick's day Parade i Kungsträdgården inställd pga Corona. Ska vi ses på en IT-promenad kl 12 på Gärdetkullen nära Valhallavägsrondellen istället? Kom! Hälsar Bam-Bam, Selma & Kakan tel 0704 398 977.
 
APRIL
26 Kl 11 - IT-promenad på Gärdet. Samling på kullen i början av Ladugårdsgärde, nära Valhallavägsrondellen. 
Om vi blir väldigt många så delar vi upp oss i mindre grupper så vi kan hålla rätt avstånd. Det sker oftast per automatik med den rasen vi har - iaf när de går i koppel. Hoppas vi ses! /Bam-Bam, Selma & Kakan, tel 0704 398 977.
 
     
MAJ
24 ☘️ Run with your Dog & IT-promenad på samma gång! ☘️
Söndag 24 maj skulle loppet ”Run with your Dog” gå av stapeln vid Stora skuggan i Stockholm. Det är som så mycket annat i dessa dagar skjutet på framtiden. Men låt oss istället genomföra loppet tillsammans som en variant på IT-promenad och rapportera in vår insats digitalt. Vi kan springa, lufsa, strosa eller gå banan som är ca 3 km och går i skogen med vacker natur och perfekt löpmiljö. Efteråt fikar vi på egen medhavd matsäck. Vi träffas kl 12 vid Stora Skuggans Dansbana. Kommer du? Hälsar Bam-Bam, Selma & Kakan  tel 0704-398977


 

JUNI
13

Kl 10 - Trimträff på Fornbo, Tierp

Våra IT måst timmas och varför inte göra det tillsammans. Ibland behövs hållhjälp och lite råd på vägen till den ultimata skönheten. En trimträff på Fornbo efter alla möjliga riktlinjer. En förutsättning för vår trimträff är att vädret tillåter oss att stå ute. Vid ruskväder ställer vi in trimdagen. Lunchen kommer denna gång bli grillad korv med tillbehör. Det kommer även att finnas fika med tillbehör. Max 10 personer så det är först till kvarn som gäller.

Ta med trimbord och hund. Anmälan till Magdalena tel 070-464 3030 magdalena.uthberg@tele2.se

 
 

 

 
14 ☘️ Sista IT-promenaden före sommarlovet☘️
Kl 11 - samling på kullen i början av Ladugårdsgärde.
Spring över Gärdet och fika vid Kruthuset som vi brukar. Hoppas vi ses!
Bam-Bam, Selma & Kakan. Tel 0704-398977
 
JULI
     
AUGUSTI
13

Prova-på-Agility för SITfs ☘️ medlemmar

Kl 14-17 i Vallentuna norr om Stockholm

Instruktör Marianne Nordahl har 30-årig hunderfarenhet och älskar att jobba med vovvar och människor utifrån specifika förutsättningar hos varje ekipage. Hon vet hur en terrier fungerar och hur matte och husse ska tänka för att få ett bra samarbete, IT och människa. Hela området hos Marianne är inhägnat och så är även de separata agilityplanerna. Det finns gott om utrymme för alla vid pauser. Se bilder på www.merahund.se

Pris/ekipage: 500kr (1 hund & 1 förare) som betalas efter bekräftad anmälan.

Anmäl dig till Ewa Lundquist ewa.jdl@telia.com så snart som möjligt (max 4 ekipage). Du kan också ställa frågor till Marianne via Ewa.

Hoppas vi ses! ☘️ Ewa & Bam-Bam ☘️

 
 

 

 
29-30

INSTÄLLT - Utställnings- och aktivitetshelg i Ånnaboda.

 
SEPTEMBER
 6 Hög tid för en IT-promenad på Gärdet!!
Låt oss ses på söndag kl 11 - samling på kullen vid Valhallavägen.

Vi går 2-3 timmar inklusive en fika på Kruthuset eller Rosendal. ☘️
Du är med så länge du har lust.
Hoppas vi ses! //Bam-Bam, Selma & Kakan, tel 0704-398977.


 

OKTOBER
 24  ☘️ Nästa IT-promenad lördag kl 11 ☘️
Samling på kullen i början av Ladugårdsgärde nära Valhallavägsrondellen.
Vi brukar släppa vilddjuren över fältet och sedan fortsätta kopplade i snyggt led mot Kruthuset där fika finns att köpa. Tillbaka längs Djurgårdsbrunnskanalen, göra ett sista spring över Gärdet och sedan är vi klara. Häng med på allt eller så långt du vill!
Hoppas vi ses! // Bam-Bam, Selma & Kakan


 
NOVEMBER
 7

Prova på Personspår/Bruksspår - ett eget tillfälle för oss med irländsk terrier! ☘️
Lördag kl 11-14. Plats: Markim i Vallentuna, norr om Stockholm.

Du tar med en sele till din IT, koppel eller lina och såklart lämpliga kläder för skogen. Övrig utrustning och fika finns på plats. Kostnad: 400kr som betalas efter du fått bekräftan på anmälan (begränsat antal deltagare). Skicka anmälan och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com.

Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det via fliken Föreningen/Medlemskap.

Spårinstruktör är Marianne Nordahl, www.merahund.se och Facebook.
”Att spåra är något som de allra flesta hundar ägnar sig åt både ofta och gärna alldeles på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt. Därför är det en sysselsättning som aktiverar och stimulerar hunden optimalt. Det är många detaljer som tillsammans skapar ett spårhundekipage och det är viktigt att vi verkligen lär hunden hur vi vill att den ska utföra sitt arbete. Spårträningen bygger på ökad samarbetsvilja, koncentrationsförmåga och uthållighet.”

Häng med och prova om detta är något för dig och din IT - det blir kul!
Hälsningar SITf Aktivitetskommitté ☘️ genom Bam-Bam 
 28

 ☘️ IT-promenad lördag kl 12 ☘️
Samling på kullen i början av Ladugårdsgärde nära Valhallavägsrondellen. Kom och träffa andra ITs med hussar och mattar. Vi går tillsammans i 2-3 timmar eller så länge du vill. En fika halvvägs på Kruthuset brukar sitta bra. Hoppas vi ses!
//Bam-Bam tel 0704-398977 
29

☘️ Prova på DogaYoga ☘️
Ett eget tillfälle för oss med irländsk terrier. Söndag kl 14-15.30.
Plats: Markim i Vallentuna, norr om Stockholm.


Yoga med hund i en magisk miljö. Yogan utförs i Norra Europas största Ger- mongoliska tält i Markim i norra Vallentuna. Yogamattor finns att låna. Ta med en filt eller pläd till hunden.

Mediyogainstruktör/hundinstruktör är Marianne Nordahl, www.merahund.se och Facebook. ”Dagens vetenskapliga forskning vittnar om att Medicinsk yoga är en fantastisk metod för mänsklig läkning. Dogan anpassas individuellt utifrån hundens fysiska och psykiska förmåga med fokus på inre lugn, passivitet-aktivitet, balans och koordination. Den Medicinska yogan innehåller terapeutiska yogaövningar som skapar grundläggande balans på alla plan inom dig, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Dessa övningar har testats i vetenskapliga studier på Karolinska institutet och Danderyds sjukhus i Stockholm sedan januari 2010 i vården av patienter. I den Medicinska yogan används ett holistiskt synsätt på människan där vi ser hur de olika delarna av dig påverkar varandra. Alla övningar anpassas individuellt utifrån varje deltagare. Medlem i Mediyogaförbundet i Sverige.”

Skicka intresseanmälan och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com.
Kostnad: 300kr som betalas efter du fått bekräftan på anmälan (begränsat antal deltagare). Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det via fliken Föreningen/Medlemskap.

Häng med och prova om detta är något för dig och din IT - det blir kul!
Hälsningar SITf Aktivitetskommitté ☘️ genom Bam-Bam


 

DECEMBER

12

☘️ Prova på Dogparkour kombinerat med inkallningsträning ☘️
Ett eget tillfälle för oss med irländsk terrier. Lördag kl 10-13.
Plats: Markim i Vallentuna, norr om Stockholm.

Hundinstruktör Marianne Nordahl, www.merahund.se och Facebook.

DOGPARKOUR
Dogparkour är en träningsform där din hund tränar balans, koordination, styrka, problemlösning och självförtroende. Man lär hunden att balansera, luta sig mot, ta sig över, under och igenom olika hinder. Hindren är både fasta och rörliga och har olika underlag. Man använder sig oftast av sin omgivning och hindren kan bestå av allt från murar, stolpar, räcken, bänkar, staket, träd, däck, stenar etc. All dogparkour sker på hundens villkor och initiativ. Syftet är att bygga upp hundens självförtroende, koncentration och styrka genom lugna och kontrollerande rörelser samt stärka kommunikationen mellan hund och förare. Genom dogparkour skapas tillit och man bygger upp en stark teamkänsla mellan hund och förare. Dogparkour kan tränas ute i naturen och på stadens gator, torg och lekplatser och på speciellt byggda parkourbanor. Bäst är om hunden har en sele på sig så att du bättre kan hjälpa och stötta den när det behövs.

INKALLNINGSTRÄNING
Träna massor av inkallning utan orsak, annars tror hunden att något spännande har hänt. Risken är då att inkallningen blir: ”Hej-hejdå-du kan inte ta mig” Hunden ska tvärvända, helst inte ens hinna eller få möjlighet att stå och spana på vad den har missat. Frestelsen kan då bli för stor att vilja ”sticka iväg”. Vi lär hunden att bryta sin aktivitet och komma på ljudet från en visselpipa och/eller vår röst.

Skicka intresseanmälan och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com.
Kostnad: 350kr som betalas efter du fått bekräftan på anmälan (begränsat antal deltagare). Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det under fliken Föreningen/Medlemskap.

Häng med och prova om detta är något för dig och din IT - det blir kul!
Hälsningar SITf Aktivitetskommitté ☘️ genom Bam-Bam

 

 
20

Visst hinner vi med en IT-promenad till före jul!? ☘️ Söndag kl 11 ☘️
Samling på kullen i början av Ladugårdsgärde, nära Valhallavägsrondellen. Vi går till Kruthuset där vi köper fika och sitter utomhus. Sedan går vi tillbaka längs Djurgårdsbrunnskanalen. Du går med så länge du har lust.
Hoppas vi ses!
//Bam-Bam, tel 0704-398977