KALENDARIUM 2022
De aktiviteter som är understrukna är klickbara för mer information.
   

JANUARI

  
22

Lördag kl 11
IT-promenad på Gärdet 

Samling på kullen nära rondellen vid Valhallavägen. Vi går över Ladugårdsgärde och vidare ut mot Kruthuset där kaffe, mackor och bullar finns att köpa. Sedan brukar vi följa Djurgårdsbrunnskanalen tillbaka. Hela promenaden tar ca 2,5 timme. Du är med så länge du vill och kan.

Hoppas vi ses! //Bam-Bam

 

 

29

Lördag med start kl 14 till ca 16.30 i Täby, Stockholm
☘️ Teoripass med Marianne Nordahl, Mera Hund ☘️

Vi vet alla att irländare behöver ramar och tydlighet med mjuk hand - hur åstadkommer man det i praktiken? När vi har våra hundar med oss är det svårt att hinna med fördjupade samtal, att ställa fåniga och pinsamma frågor och nörda ner oss i detaljer. Därför lämnar vi hundarna hemma denna gång. Kom med era önskemål så skräddarsyr vi upplägget!

Passet innehåller även genomgång av enkla aktiviteter som ALLA kan göra hemma med sin hund, såsom specialsök, Nosework, balansövningar mm.

Vi träffas i en lokal där det är möjligt att hålla avstånd, alla är vaccinerade och självklart symptomfria.

Skicka anmälan (begränsat antal deltagare) och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com. Kostnad: 200kr inklusive kompendium och fika. Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det via fliken Föreningen/Medlemskap.
Välkommen! ☘️ 

Clara, Marianne & Bam-Bam ☘️

FEBRUARI     
19

ÅRSMÖTE

Lördag kl 15.00 - Digitalt

 

 

20

Söndag kl 11
IT-promenad på Gärdet☘️

Samling på kullen nära rondellen vid Valhallavägen. Vi går över Ladugårdsgärde och vidare ut mot Kruthuset där kaffe, mackor och bullar finns att köpa. Sedan brukar vi följa Djurgårdsbrunnskanalen tillbaka. Hela promenaden tar ca 2,5 timme. Du är med så länge du vill och kan.

Hoppas vi ses! //Bam-Bam 

MARS   
12

Lördag kl 11.00
IT-promenad på Strömsholm, utanför Västerås☘️

Vi samlas på parkeringen vid Ridskolan. Vi promenerar ner till de vackra Österängarna där hästkapplöpningar hållits i över hundra år. Vi går tillbaka och fikar på anrika "Markan" och kan sedan om tid och intresse finns, ta en rundtur runt Ridskolan och Djursjukhuset. Föreningen bjuder på fika! (Om du är medlem...)

Kontakta Karin Altahr-Cederberg, karin@stallair.se 073-9205080, om du har frågor!
 
Välkomna till den första IT-promenaden i den här trakten! 
 

 

13

Söndag kl 11

Dags för mars månads Gärdetpromenad
 - samling på kullen nära Valhallavägsrondellen. Vi går mot Kruthuset där fika finns att köpa. Hemfärd längs Djurgårdsbrunnskanalen.

Häng med så långt du vill och kan! Hoppas vi ses. Bam-Bam

 

 

19

Lördag kl 12 i Kungsträdgården, Stockholm

St Patrick’s Day Parade
Kom så går vi i paraden tillsammans. Ju fler desto roligare!


APRIL   
 23

Lördag kl. 11.00

Östsvenska Terrierklubben (ÖsTeK) promenad på Längholmen. 

Samlas kl. 11.00 vid brofästet vid bilbron på Långholmen. Denna promenad avslutas med fika på hundtillåtet kafé. Ingen föranmälan behövs och promenaden tar ca 1 timme.

23

Lördag kl. 11.00
IT-vandring i Småland ☘️

Vi ser fram emot en solig lördag vid Höganloft på Isaberg i Hestra den 23 April kl. 11.00! Där finns det mesta av bekvämligheter och blir en bra träffpunkt för oss alla! Väl mött och kul att få träffas igen! Hälsningar från Harry, Ulf och Maggan.

23

Lördag kl. 12.00
IT-promenad på Gärdet i Stockholm☘️

Samling kl 12 på ullen vid Valhallavägsrondellen. Vi går mot Kruthuset för fika och åter längs Djurgårdsbruns kanal. Hela turen brukar ta 2-3 timmar och du är med så länge du vill.

Hoppas vi ses! // Bam-Bam

24

Söndag kl 10 till ca 13.00 i Östjädra, Västerås

Prova på-dag för dig och din IT!

Var: Östjädra 9, Västerås (mellan Västerås o Kolbäck)

Vad: 1. Ett kortare viltspår
  2. Kontaktövningar
  3. Specialsök
  4. Ett lite längre viltspår

 

Instruktör: Pernilla Hedström
Kostnad: 300:- per hund.
Det finns några få platser lediga. Anmälan sker till info@irish-terrier.se
Vi behöver minst 4 hundar for att dagen skall bli av!

VARMT VÄLKOMNA till en rolig dag med våra IT! 

All information och vägbeskrivning finns i PDF.

Vid frågor hör av dig till:
Karin Altahr-Cederberg info@irish-terrier.se
073-9205080

MAJ   
15

Söndag kl. 11.00
IT-promenad på Gärdet i Stockholm☘️

Samling på kullen vid Valhallavägsrondellen. Brillo tar täten istället för Selma och Kakan som båda löper och därför istället ligger hemma på soffan och äter praliner. Hoppas på en fin dag i solen.

 21

Lördag kl. 11.00 

ÖsTeK promenad vid Drottningsholms slottpark 

Samlas kl. 11.00 vid parkeringen närmast själva slottets huvudentré. Även denna promenad tar ca 1 timme och avslutas med gemensam fika på våffelserveringen vid Kina slott. Ingen föranmälan behövs.

JUNI   
04

Lördag kl 14-17
☘️ Prova på spår och träna inkallning med Merahund☘️
Plats: Markim i Vallentuna, norr om Stockholm

Olika spåraktiviteter: släpspår, viltspår, bruksspår & äventyrsspår med hemliga gömmor. Inkallning och störningstraining. Passivitet med hundprat ich gemensam fika.

Du tar med en sele till din IT, kppel, långlina, visselpipa & godis. parering på Markimvägen 24, Vallentuna. Kör av vid skylten, Kämpavallen/Idrottsplats. Kör rakt över parkeringsplatsen och föjl sedan den mindre grusvägen tills den tar slut. Behåll hundarna i bilarna och vänta med att rasta hundar tills Mariannae har berättat var alla spår ligger.

Skicka anmälan och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com. Kostnad 450 kr betalas via Swish till 0704-398977.

Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det via vår hemsida - www.irish-terrier.se under fliken Föreningen/Medlemskap.

 Spårinstruktör är Marianne Nordahl, www.merahund.se och Facebook.

"Att spåra att något som de allra flesta hundar ägnar sig åt både ofta och gärna alldeles på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt. Därför är det en sysselsättning som aktiverar och simulerar hunden optimalt. Det är många detaljer som tillsammans skapar ett spårhundekipage och det är viktigt att vi verkligen lär hunden hur vi vill att den ska utföra sitt arbete. Spårträningen bygger på ökad samarbetsvilja, koncentrationsförmåga och uthållighet."

Häng med och prova om detta är något för dig och din IT - det blir kul.

Hälsningar SITf ☘️ Bam-Bam

 05

Inställd!
Söndag med start kl 10 och slut ca 17
Trimträff i Tierp☘️ Kom så trimmar vi tillsammans!
Plats: Fornbo gård i Tierp på Magdalenas gårdsplan eller vid regn i hennes fina trimru .

Ta med din IT och ditt trimbord och kom! Vi delar med oss av våra trimtips, ger goda råd och har det trevligt tillsammans. Förhoppningsvis har vi en välputsad vovve med oss hem.
Lunch och fika kommer att finnas när vi och våra hundar behöver en paus - föreningen bjuder. Skogen är precis runt knuten så en promenad kan det också bli - om vi hinner.
Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta. 
Anmäl dig till Magdalena senast en vecka före trimdag. Hör av dig om du har frågor! magdalena.uthberg@gmail.com eller tel 070-4643030

Hoppas vi ses! //Magdalena & Bam-Bam☘️

07

Söndag kl 10 till ca 13.00 i Östjädra, Västerås

Viltspårträning

Var: Östjädra 9, Västerås (mellan Västerås o Kolbäck)

Instruktör: Pernilla Hedström
Kostnad: 300:- per hund.

Viltspårträning för dig och din Irländska Terrier oavsett kunskapsnivå!

Anmälan sker till karin@stallair.se 

VARMT VÄLKOMNA till en rolig dag med våra IT! 

All information och vägbeskrivning finns i PDF.

Vid frågor hör av dig till:
Karin Altahr-Cederberg karin@stallair.se 
073-9205080

08

Onsdag kl 18-20
☘️ Prova på DogaYoga ☘️

Plats: Markimväg 12 i Vallentuna, norr om Stockholm

Ett eget tilkfälle för oss med irländsk terrier.

Yoga med hund i en magisk miljö. Yogan utförs i Norra Europas största Ger- mongoliska tält i Markim i norra Vallentuna. Yogamattor finns att låna. Ta med en filt eller pläd till hunden.

Skicka anmälan (begränsat antal deltagare) och ev frågor till bambamwestberg@gmail.com. Kostnad: 400kr som betalas efter du har fått bekräftan på anmälan.

Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta i denna aktivitet. Om du inte är det redan så bli det via vår hemsida - www.irish-terrier.se under fliken Föreningen/Medlemskap.

Mediyogainstruktör/hundinstruktör är Marianne Nordahl, www.merahund.se och Facebook. ”Dagens vetenskapliga forskning vittnar om att Medicinsk yoga är en fantastisk metod för mänsklig läkning. Dogan anpassas individuellt utifrån hundens fysiska och psykiska förmåga med fokus på inre lugn, passivitet-aktivitet, balans och koordination. Den Medicinska yogan innehåller terapeutiska yogaövningar som skapar grundläggande balans på alla plan inom dig, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Dessa övningar har testats i vetenskapliga studier på Karolinska institutet och Danderyds sjukhus i Stockholm sedan januari 2010 i vården av patienter. I den Medicinska yogan används ett holistiskt synsätt på människan där vi ser hur de olika delarna av dig påverkar varandra. Alla övningar anpassas individuellt utifrån varje deltagare. Medlem i Mediyogaförbundet i Sverige.”

12

Söndag kl. 11.00
IT-promenad på Gärdet i Stockholm☘️

Visst hinner vi en IT-promenad till innan sommarlovet!?! Samling på vanligt ställe, dvs kullen i början av Ladugårdsgärde intill Valhallavägsrondellen. Häng med så länge du vil och kan.

Hoppas vi ses! //Bam-Bam

JULI   
02

Svenska Terrierklubben Viltspår-SM för alla Terrierraser i Vänersborg

Viltspårprovet är officiellt och genomförs i öppenklass, helt enligt SKK:s regelverk. Respektive rasklubb väljer själv ut sina representanter, deltagande hund måste ha nått upp till 3 st 1:a pris/titeln SEVCH.

******

Information finns i SvTeks inbjudan.

Vill du ansöka om deltagande så sänder du en mail med dina uppgifter till föreningens mailbox info@irish-terrier.se. 

03

Rasspecial för Irländsk Terrier (inofficiell utställning) i Borås 

Rasen kommer att dömas av rasspecialisten och uppfödaren Kevin Anderson, England.

 Vi börjar bedömningen kl 10.00.                                                                 

Klasser   Anmälningsavgift
Valpklass, 4-9 mån 200.-
Juniorklass, 9-15 mån 300.-
Unghundsklass, 15-24 mån 300.-
Öppen klass, 24mån och äldre 300.-
Championklass 300.-
Veteranklass 8 år och äldre 200.-

Kom som du är klass

(behöver ej vara utställningstrimmad)

200.-

 

Stort prisbord, samtliga deltagare får rosett o pris.

 

Anmälan mailas till utstallning@irish-terrier.se. Sista anmälningsdag är måndag 13 juni. Anmälan ska innehålla namn på hunden och reg.nr och vilken klass, samt ägare o uppfödare.

Anmälningsavgiften sätts in på föreningens PG 939724-1.

Ange hundens namn i stamtavlan på inbetalningen.

Du måste vara medlem i föreningen för att deltaga.

 

 Vi hoppas så många som möjligt vill komma och deltaga, eller bara titta och heja på. Glöm inte att du kan ställa ut på SKKs utställning på samma plats på lördagen.

Föreningen har reserverat ett antal stugor som finns att hyra på campingen intill utställningsplatsen.

4 bädds stuga med toalett o dusch samt pentry 1620.- per/natt. Det finns också ställplats för husbil 370.-/natt

 Stugor bokas hos Elisabeth Skålberg 070 4938866 eller elisabeth@btbekonomi.se . Vi har stugorna reserverade till 15/5, därefter får man själv boka på Borås Camping.

 Vi kommer ordna gemensam grillning på lördagskvällen, var och en tar med vad man önskar grilla och dricka.

Vi hoppas att vi ska få en trevlig helg tillsammans.

 Välkomna!

   
AUGUSTI   
27

Lördag kl. 12.00
Dags för en IT-promenad på Gärdet i Stockholm☘️

Samling kl 12 på kullen vid Valhallavägsrondellen. Gå med så långt du vill och kan. Hundarna brukar få springa lösa över Ladugårdsgärde och därefter blir det koppelpromenad till Kruthuset där det finns fika att köpa.  Återtag längs Djurgårdsbrunnskanalen och vi avslutar med ytterligare ett spring över fältet tillbaka till "mål".

Hoppas vi ses! // Bam-Bam

 28

Söndag med start kl 10 och slut ca 17
Trimträff i Tierp ☘️ Kom så trimmar vi tillsammans!
Plats: Fornbo gård i Tierp på Magdalenas gårdsplan eller vid regn i hennes fina trimru .

Ta med din IT och ditt trimbord och kom! Vi delar med oss av våra trimtips, ger goda råd och har det trevligt tillsammans. Ett perfekt tillfälle för dig som vill komma igång med att själv trimma din vän. Förhoppningsvis har vi alla en välputsad vovve med oss hem.
Lunch och fika till självkostnadspris kommer att finnas när vi och våra hundar behöver en paus. Skogen är precis runt knuten så en promenad kan det också bli - om vi hinner.
Du behöver vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening för att delta. 
Anmäl dig till Magdalena senast en vecka före trimdag. Hör av dig om du har frågor! magdalena.uthberg@gmail.com eller tel 070-4643030

Hoppas vi ses! //Magdalena & Bam-Bam☘️

 

 

SEPTEMBER   
11

Beteende och Personlighetsbeskrivning (BPH) i Vara

Föreningen har reserverat 5 platser för Beteende och Personlighetsbeskrivning (BPH) på Skaraborgs Kennelklubb i Håkantorp utanför Vara den 11 september.

Passa på! Du kan ha glädje och nytta av att få din hund BPH-beskriven. Den tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. För alla hundar gäller att de måste ha fyllt 1 år, vara id-märkta och vaccinerade. Ägaren måste vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening.

Läs mer och anmäl dig på www.skk.se/SKKK/BPH Kostnaden är 900 kr och först till kvarn gäller.

11

Söndag kl. 11

IT promenad i Västerås

Vi träffas på parkeringen vid Ridskolan Strömsholm och går förbi Slottet, över de vackra Österängarna och en runda i skogen. Sedan stannar vi vid Markan, där du antingen kan handla gott fika eller äta medhavd matsäck. Orkar vi och har tid, kan vi gå ytterligare en runda kring Ridskolan och Djursjukhuset.

Jag har lagt up dessa på föreningens Facebook-sida också. Om du vill hänga med så är det bra om du meddelar mig på något sätt att du kommer!

VÄLKOMNA hälsar

Karin Altahr-Cederberg (och Muffins)

073-920 50 80

karin@stallair.se

24

FULLBOKAT!

Beteende och Personlighetsbeskrivning (BPH) i Östervåla

Föreningen har reserverat 8 platser för Beteende och Personlighetsbeskrivning (BPH) i Östervåla.

Passa på! Du kan ha glädje och nytta av att få din hund BPH-beskriven. Den tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. För alla hundar gäller att de måste ha fyllt 1 år, vara id-märkta och vaccinerade. Ägaren måste vara medlem i Svensk Irländsk Terrierförening.

Läs mer och anmäl dig på www.nyaaker.se. Kostnaden är 1 000 kr och först till kvarn gäller.

25

Söndag kl.11

Nelson bjuder på promenad

Hallå alla it-kompisar,Nelson här!
Jag vill träffa er alla för en härlig söndagspromenad på Gärdet söndagen den 25 september kl 11. Är ni på?
Om ni är det så ta med era hussar o mattar så ses vi som vanligt på kullen vid Valhallavägens rondell.
Jag och syrran hoppas på att många kommer

OKTOBER   
2
Söndag  kl.11
IT-promenad i Östergotland
IT-ägare i Östergotland. Nu är det dags att dra igång IT-promenader även här.
Vi träffas vid Bergs slussar söndag 2/10 och går en koppelpromenad utmed Göta kanal till Malfors där vi vänder och tar andra kanalbanken tillbaka. Jameson och Jason hälsar välkommen på parkeringen från kl 10.30 och så börjar vi gå kl.11. Ta med fika! Välkomna!
Frågor besvaras av Helena Sandell eller Sofia Persson på Facebook.
Naturligtvis är ni andra utanför Östergotland välkomna om ni har vägarna förbi.
 9
Söndag kl. 11
Oktobers IT-promenad på  Gärdet
Vi ses på kullen i början av Ladugårdsgärde och går mot Kruthuset. Häng med så länge du vill och kan.
Hoppas vi ses! //Bam-Bam
9
Söndag kl. 11
IT promenad i Södra Sverige
Höstens IT promenad i södra Sverige. Samling på parkeringen vid Blentarps idrottsplats (Simontorpsvägen 23) för vandring i skogen. Medtag matsäck.
Anmäl gärna deltagande till lena@thunell.se
Välkommen önskar Lena och Lucy!
NOVEMBER   
7

Måndag kl 19.30 via Zoom
Föreningen bjuder sina medlemmar på digital föreläsning med Mervi Kärki och Gunilla von Perner. 'Förstå hundens språk - från desperation till inspiration.' 

 12
Söndag  kl.11
IT-promenad i Östergotland
Nu satsar vi på en IT-promenad i Östergötland igen. Närmare bestämt i Viggeby naturreservat söder om Linköping lördag 12/11. Samling på parkeringen vid Viggebysand kl 11 så går vi ner till Jaktstugeudden som är en lämplig plats för att inta sitt medhavda fika. Det finns vindskydd med tak om vädret krånglar
Välkomna till Jasons favoritställe och hör gärna av er till Helena Sandell på Facebook om ni kommer!
20
Söndag kl. 11
Novembers IT-promenad på  Gärdet
Samling kl 11 på kullen nära Valhallavägsrondellen. Fritt spring över Ladugårdsgärde och sedan koppelpromenad till Kruthuset för fika. Häng med så länge du vill och kan
Hoppas vi ses! //Bam-Bam

DECEMBER

  
10-11

Lördag och Söndag
Föreningens rasmonter på Stockholms hundmässa
Gör ett besök på utställningen och vid vår rasmonter som bemannas av medlemmar med sina ITs. Öppet lördag och söndag, och IT ställs ut på lördagen.

18
Söndag kl. 11
Decembers IT-promenad på  Gärdet
Årets sista IT-promenad på Gärdet Söndag 18 decmber, samling kl. 11 på kullen vid Valhallavägsrondellen. Glögg och pepparkarkor utlovas.
Hoppas vi ses! //Bam-Bam