KALENDARIUM 2023
 

Vid alla arrangemang under föreningens namn råder strikt hundägaransvar vilket innebär att hundens ägare är skyldig för alla eventuella skador eller olägenheter som ens hund orsakar, oavsett om den blir provocerad till det eller inte.

De aktiviteter som är understrukna är klickbara för mer information.

 

JANUARI

  
 29

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Söndag kl. 11

Dags för årets första IT-promenad på Gärdet - söndag 29 januari, samling kl 11 på kullen vid Valhallavägsrondellen. Vi springer fritt över Ladugårdsgärde och fortsätter sedan kopplade mot Kruthuset för fika. Du är med så länge du vill och kan. Hoppas vi ses! //Bam-Bam

   
FEBRUARI     
 11

Årsmöte

Lördag kl. 13 i Gränna

Föreningens årsmöte på Motell Vätterleden, Gränna. Sista anmälningsdagen är den 5 februari. Anmäl dig på mail info@irish-terrier.se

 26

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Söndag kl. 11

Ska vi gå på IT-promenad?  Söndag 26 februari kl 11 samlas vi på kullen vid Valhallavägsrondellen på Ladugårdsgärde i Stockholm. Tror det blir Kruthuset som mål även denna gång. Där finns kaffe, korv och goda bullar. Längre fram i vår tar vi Rosendal där vi kan sitta i äppellunden
Hoppas vi ses! //Bam-Bam

   
MARS   
 26

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Söndag kl. 11

Ska vi gå på IT-promenad?  Söndag 26 februari kl 11 samlas vi på kullen vid Valhallavägsrondellen på Ladugårdsgärdet i Stockholm. Häng med så länge du vill och kan.
Hoppas vi ses! //Bam-Bam

   
APRIL   
 2 IT-promenad i Östergötland 
Dags för östgötsk IT-promenad igen. Vi träffas söndag 2 april 10.30 på parkeringen vid Fröberget, Tinnerö naturreservat, Linköping och går mot Rosenkällasjön där hundarna kan studera fågellivet medan vi intar vårt medhavda fika. Hör gärna av er till Helena Sandell på Facebook om ni kommer!
24

IT-promenad i Skåne

Dags för promenaden på Haväng strax söder om Brösarp söndag 23/4 kl 11:00. Vi går mot Vitemölla och tillbaka. Välkomna! Katarina och Malcolm

   
MAJ   
 7

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Söndag kl. 11

Ska vi gå på IT-promenad?  Söndag 07 maj med samling kl 11 på kullen vid Valhallavägsrondellen på Ladugårdsgärdet i Stockholm.  Fritt spring över fältet och sedan i koppel mot kaffe och korv på kruthuset.

Hoppas vi ses! //Bam-Bam

   
JUNI   
 17

Inställd pga värmen!!!

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Lördag kl. 12

Visst hinner vi en IT-promenad på Gärdet, Stockholm, innan vi gör sommar?!
Lördag 17 juni kl 12 samlas vi på kullen vid Valhallavägsrondellen. Hoppas vi ses!

 //Bam-Bam

   
JULI   
   
   
AUGUSTI   
   
 

 

SEPTEMBER   
 2-3

Aktivitetshelg i Kristinehamn för medlemmar i Svensk Irländsk Terrierförening!

Vi börjar på fredagen vid kl. 18 med en gemensam grillkväll för de som vill på Kristinehamns Camping. Du tar själv med det du vill grilla.

Från klockan 9 på lördagen har vi aktiviteter på Kristinehamns Brukshundklubb. Vi är mycket glada att Helena Braathen Johansson kommer och introducerar den relativt nya sporten hoopers för oss! Helena är utbildad hoopers tränare och som bonus även rallylydnadsdomare så vi kan förvänta oss mycket tips och trix. För de övriga aktiviteterna har vi medlemar som är aktiva inom sporterna som kommer att introducera dessa för oss. Då många har anmält sig kommer vi för varje aktivitet ha en introduktion för alla och man kan sedan prova på i mindre grupper.

Föreningen står för enklare lunch med dryck samt fika under lördagen. Vi tar gärna emot bidrag till fikabordet! På lördag kvällen ses vi på campingen och grillar tillsammans, ta även för detta med dig det du vill grilla.

Brukshundklubbens anläggning innehåller en stor gräsplan, en inhängnad grusplats, en miljöbana samt skog runt knuten. Vi kommer för i princip alla aktiviteter vara ute oavsett väder så ”klä dig efter väder”.

Ta gärna med en klappstol/brassestol om ni vill sitta ute vid tex. lunchen då det enbart finns några picknick bord.

Vi hoppas självklart på fint väder, vid sol kommer det inte finns så mycket skugga på parkeringen så det kan vara bra att ta med ett silvertäcke eller liknande om hundarna behöver vila i bilen.

Restaurangen på campingen är tyvärr stängd för säsongen.

Vi ser fram emot att träffa er alla i Kristinehamn!

Vänliga hälsningar,

Aktivitetskommittén (Karin, Ulla, Wolfgang)

   
OKTOBER   
 14

Ytterligare BPH (Beteende- och Personlighetsbeskrivning) tillfälle bokat – nu utanför Karlskrona!

Lördag 14 oktober

Föreningen har tidigare för sina medlemmar bokat in två tillfällen för BPH på Örkelljunga Brukshundklubb. Det första har redan passerat och för det andra har anmälningstiden gått ut.

Vi har nu bokat ytterligare ett tillfälle den 14 oktober, denna gång i samarbete med Blekinge Kennelklubb på deras bana vid Rödeby Brukshundklubb, strax norr om Karlskrona.

Bokning måste göras senast 230901. Har du frågor rörande detta tillfälle, kontakta Gullvi Gullander tel. 0709 297 208.

För anmälan behövs följande uppgifter, som du sänder till info@irish-terrier.se.

* Hundägarens namn och telnr.

* Hundägarens mailadress

* Hundens namn enl. reg.beviset

* Hundens reg.nr

* Vill du gör BPH med eller utan skott? (påverkar startordningen)

 

Om du inte äger hunden (t.ex. fodervärd) krävs ditt eget namn, telefonnummer och e-postadress utöver ovanstående uppgifter. För deltagande i BPH krävs att ägaren alternativt föraren av hunden är medlem i klubb inom SKK-organisationen. Medlemsbevis ska uppvisas före start.

Beskrivningen tar ungefär 30-45 min och innehåller 8 moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bl.a. om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. Du väljer själv om skottprövning ska ingå.

Efter genomförd BPH kommer du att få en sammanfattande beskrivning och en muntlig genomgång av BPH-beskrivaren av hur din hunds personlighet uppfattas baserat på dagens test.

Läs mer om BPH på hemsidan under fliken ’Om rasen’ och/eller på SKKs hemsida.

Välkommen med din anmälan!

 21

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Lördag kl. 12

Ska vi gå på promenad på LÖRDAG 21 oktober? 
Samling kl12 på kullen i början av Ladugårdsgärdet. Vi går mot fika och blir ute ca två timmar. Följ med så länge du vill och kan. Allt gott.

Bam Bam

29

IT-promenad  Östergötland

Välkomna på östgötsk IT-promenad 29/10 kl 11 i Viggeby naturreservat 2 mil söder om Linköping Vi träffas på södra parkeringen och går en barnvagnsvänlig koppelpromenad ner till udden. På hemvägen kan de som vill släppa sina hundar ta stigen utmed sjön tillbaka.
Glöm inte fika!
Meddela om ni kommer till hlnsndll@gmail.com

NOVEMBER   
19

IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Söndag kl. 11

Novemberpromenad på Gärdet i Stockholm 
Söndag 19 november kl 11 ses vi på kullen nära Valhallavägsrondellen. Spring över fältet och sedan i band mot fika och korv. Hoppas vi ses!
//Bam-Bam

22 Digital föreläsning kl 19-21.30 med rubrik Varför gör hunden så - orsak och verkan. Föreläsare Anne-Chaterine "Ankan" Edoff. Anmälan via mail till info@irish-terrier.se
   

DECEMBER

  
9-10 Stockholms Hundmässa, där föreningen har en egen monter på Rastorget båda dagarna. Bemannas av en hane och en tik med ägare, för att väcka intresse och berätta för besökare om rasen.
Dessutom deltar ett antal irländare i utställningen, med start ca kl 10 i ring 3 på söndagen. Efter bedömningen arrangerar föreningen med hjälp av några medlemmar ett mingel med gofika. En tradition sedan många år! Gör ett besök på Stockholms Hundmässa.
 16

 Årets sista IT-promenad på Gärdet i Stockholm

Lördag 16 decmber kl 11- samling på kullen vid Valhallavägsrondellen.
Hoppas vi ses / Bam-Bam